Er bilen klar til sommerferie?

Udgivet: 6. juni 2019

Hvis du skal køre med din firmabil i udlandet, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Bl.a. skal du altid huske at høre din arbejdsgiver, om din firmabil er godkendt til at køre i udlandet. I denne artikel har vi samlet de ting du ellers skal huske, hvis du vil køre i bil på sommerferie.Det Røde Kort (SOS-kortet) og Det Grønne Kort

Har du en kaskoforsikring, kan du få det røde kort. Det dækker hjælp ved hjemtransport af bil og passagerer, vejhjælp og bugsering til værksted, hoteludgifter samt eventuel udlejningsbil i forbindelse med skader. Hent det på sos.dk eller via dit forsikringsselskab. Hvis du har forsikring gennem Autolease, kan du hente det røde og grønne kort her. I enkelte lande skal det grønne kort også medbringes.


Alkoholtester i Frankrig

I Frankrig er det en god ide at udstyre bilen med alkoholtester. Køb den hos FDM, hos Applus bilsyn eller på en tankstation i Frankrig.


Vignetter/mærkater motorvejsafgift

Skal bl.a. bruges i Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Ungarn, Bulgarien og Montenegro. Mærkaterne kan enten købes hos FDM eller online hos Applus.


Lovpligtigt miljømærkat i miljøzoner

Flere byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, hvis din bil ikke er forsynet med et særligt miljømærkat. Reglerne er forskellige fra by til by, og vi anbefaler derfor, at du finder yderligere information på fdm.dk.


Tagboksen skal pakkes rigtigt

Det er vigtigt, at man ikke overfylder sin tagboks, da en for fyldt tagboks bl.a. kan øge risikoen for større bremselængde. Der er mange ting man skal huske, hvis man rejser med tagboks, men her har du de tre vigtigste:

  • Tjek, at tagboksen sidder ordentligt fast til bilen
  • Tjek, at tagboksen er pakket rigtigt. Ikke for tungt, og indholdet i boksen skal være fæstnet
  • Tjek, at tagboksen er låst, og at hængslerne ikke er beskadiget

Vores moderselskab DNB har skrevet yderligere om pakning af tagbokse, som du kan læse her

 

Andre vigtige ting at huske

Husk altid sikkerhedsveste til både chauffører og passagerer, advarselstrekant, forbindingskasse samt bilens registreringsattest.

Find yderligere information på sos.dk, fdm.dk, vores app og under Ofte Stillede Spørgsmål på vores hjemmeside.