Jeg skal køre til udlandet i min bil. Hvad skal jeg huske?

Søgetags: Rødt kort; Grøn kort; Vignette; Miljømærkat


Hvis du skal køre med din firmabil i udlandet, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Vi har samlet nogle af dem her. Find yderligere information på sos.dk, fdm.dk og vores app. Og husk også altid at høre din arbejdsgiver, om din firmabil er godkendt til at køre i udlandet.

 

Det Røde Kort (SOS-kortet) og Det Grønne Kort
Har du en kaskoforsikring, kan du få det røde kort. Det dækker hjælp ved hjemtransport af bil og passagerer, vejhjælp og bugsering til værksted, hoteludgifter samt eventuel udlejningsbil i forbindelse med skader. Hent det på sos.dk eller via dit forsikringsselskab. Hvis du har forsikring gennem Autolease, tryk her for yderligere information. I enkelte lande skal det grønne kort også medbringes.

Alkoholtester i Frankrig
I Frankrig er det en god ide at udstyre bilen med alkoholtester. Køb den hos FDM, hos Applus bilsyn eller på en tankstation i Frankrig.

Vignetter / mærkater motorvejsafgift
Skal bl.a. bruges i Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Ungarn, Bulgarien og Montenegro. Mærkaterne kan enten købes hos FDM eller online hos Applus.

Lovpligtigt miljømærkat i miljøzoner
Flere byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, hvis din bil ikke er forsynet med et særligt miljømærkat. Reglerne er forskellige fra by til by, og vi anbefaler derfor, at du finder yderligere information på fdm.dk

Andre vigtige ting
Husk altid sikkerhedsveste til både chauffører og passagerer, advarselstrekant, forbindingskasse samt bilens registreringsattest.