Hvordan får jeg refunderet strømforbruget, når jeg har ladeboks derhjemme?

Ladeboks og elafgiftsrefusion

Når du har en ladeboks på din hjemmeadresse, betales forbruget på ladeboksen via din egen elregning, til dit almindelige elselskab. Du kan få elafgiftsrefusion for den strøm du bruger på at oplade din bil igennem ladeboksen. Rent praktisk betyder det, at du selv lægger ud for forbruget, som senere fjernaflæses af din valgte ladeudbyder. Herefter får du udbetalt en godtgørelse, efter den sats som er fastlagt af din udbyder.

Alle vilkår omkring tilbagebetaling af strømforbrug til opladning af din bil, fremgår og opdateres via udbydernes egne hjemmesider. Vi anbefaler derfor, at du holder dig orienteret der.

Hos Autolease, samarbejder vi med Clever og E.ON. Det betyder, at vi administrerer betalingen af dit abonnement og viderefakturerer til den virksomhed du er ansat hos.

Det er biladministrationen i din virksomhed, der beslutter, om du frit kan vælge ladeudbyder, og om valg af en opladbar bil, forudsætter at du har mulighed for en ladeboks på din hjemmeadresse.

Du kan læse mere om tilbagebetaling fra Clever og E.ON her:

Clever

E.ON

Værd at vide om opladning derhjemme

Når man lader hjemmefra, er det vigtigt at være opmærksom på den sats som er fastlagt fra ladeudbyderens side, da denne kan variere i forhold til den aktuelle elpris. 
Her er derfor et par gode råd til at spare på strømmen derhjemme:

 

 • Brug din hjemmelader sammen med bilens intelligente software
  Når du alligevel ikke bruger bilen, giver det mening at oplade den.
  Ved hjælp af bilens software, kan du planlægge din opladning til tidspunkter, hvor strømmen er billigst. – Hvis bilen samtidig ved hvornår du skal afsted, kan den selv finde ud af at være klar i rette tid.
 • Opladning, når du er på farten
  Hvis du får mulighed for at lade din bil, når du er på farten skal du vide, at det ikke er nødvendigt at oplade din bil til 100%
  Tænk på batteriet som en ballon: Den har det bedst, når der er godt med luft, men det er sjældent de sidste 20% der gør forskellen.
 • Klatladning
  Det må man gerne! Det anbefales faktisk.
  Benyt P-huse, færger, supermarkeder og rastepladser når du får chancen. Og husk i øvrigt, at der ofte er nem parkering ved ladestanderen på disse steder.