Tre vigtige tendenser indenfor erhvervsleasing: Er I klar til fremtiden?

Udgivet: 12. juni 2023

Der sker ting og sager på markedet for erhvervsleasing. Den grønne omstilling og digitaliseringen er i fuld gang, og ALD Automotive har købt konkurrenten LeasePlan. Det giver nye udfordringer og muligheder for landets fleet managers. Få et hurtigt overblik over de vigtigste tendenser og se, hvordan du får det bedste ud af mulighederne.

Hvis man googler ”erhvervsleasing bil” eller ”leasing firmabil” bliver man præsenteret for et hav af muligheder. Der kommer løbende nye aktører til, og kendte udbydere som ALD Automotive og LeasePlan fusionerer.

Så hvad skal man vælge som Fleet Manager?

Skal man gå med en stor aktør som ALD Automotive/Leaseplan – eller måske en lokal udbyder? Hvilke parametre i en leasingaftale skal man være særligt opmærksom på? Og hvad betyder digitaliseringen og den grønne omstilling for dit valg af erhvervsleasing?

Det kan du læse om her. Og så får du – selvfølgelig – også et indblik i, hvad du kan opnå med en leasingaftale hos Autolease.

Erhvervsleasing bliver grønnere

Lad os starte med at se på tidens helt store tema; den grønne omstilling, der stiller nye krav til erhvervsleasing og åbner nye muligheder for Fleet Managers.

Elektrificeringen af landets bilflåder har for alvor taget fart de seneste år, og særligt de store aktører som LeasePlan og ALD har i dag løsninger på området. Hos Autolease har vi fra start været med på rejsen. Med vores udgangspunkt i DNB i Norge er vi faktisk det selskab, der har størst erfaring med at hjælpe kunder med at omstille deres fleet leasing.

Med den grønne omstilling øverst på agendaen er fokus på bilflåden øget markant i de fleste virksomheder. Firmabiler repræsenterer nemlig ofte et stort potentiale for at mindske virksomhedens klimaaftryk. Dermed stilles der også nye krav til landets Fleet Managers om at bidrage med nye løsninger og spille en mere strategisk rolle i den enkelte virksomhed.

Den udvikling styrkes yderligere med indtoget af nye digitale muligheder omkring operationel leasing.

Nye digitale muligheder med operationel leasing

Digitaliseringen af erhvervsleasing betyder først og fremmest, at meget manuelt administrationsarbejde bliver automatiseret. Samtidig stiger mængden af data omkring kørselsmønstre og klimaaftryk med mere markant. Den data vil i stigende grad blive efterspurgt af virksomhedsledere.

Dermed vil en Fleet Managers job ændre sig fra en operationel rolle til en strategisk rolle. Det bliver i stigende grad vigtigt at kunne analysere big data og finde nye klimavenlige og omkostningseffektive løsninger.

Selvom der findes store internationale virksomheder som ALD og LeasePlan på markedet, er det hos Autolease du får Nordens mest avancerede digitale erhvervsleasing. Vi har fra dag 1 tilbudt digitalt drevet firmabil-leasing og var fx de første med online konfiguration og bestilling.

Hos os får du kort og godt operationel leasing med en række muligheder for at lette hverdagen, styre jeres cash flow og styrke den grønne omstilling. Vi gør det også lettere at opnå mål med bilpolitikken og supportere ledelsen.

ALD LeasePlan er årets store bryllup

Årets store bryllup på markedet for erhvervsleasing er sammenlægningen af LeasePlan med ALD Automotive. Både LeasePlan- og ALD-brandet fortsætter indtil videre med at eksistere, og det samlede ALD LeasePlan bliver en markant spiller i Norden.

Sammenlægningen er del af en større tendens, hvor markedet for erhvervsleasing er blevet gradvist mere konsolideret.

Der er dog stadig masser af lokale aktører, der tilbyder firmabil-leasing. Lokale udbydere har ofte bedre lokalt kendskab og tilstedeværelse. Til gengæld er der generelt færre digitale muligheder end hos de store internationale udbydere af erhvervsleasing.

Hos Autolease får du det bedste af begge verdener. Som del af Norges største bank, DNB, kan vi garantere finansiel sikkerhed. Vi er 100% forankrede i Norge, Danmark og Sverige og tilbyder samtidig en komplet løsning for operationel leasing med markedets mest avancerede løsninger.

Se hvad smartere erhvervsleasing kan gøre for jer

Uanset om I er nye indenfor erhvervsleasing eller allerede har en leasingaftale hos ALD, LeasePlan eller andre, kan vi ofte hjælpe med at effektivisere jeres fleet leasing. Ring til os på +45 3915 3030 og få en snak med en af vores erfarne eksperter.

Du kan også tage et uforpligtende FleetCheck. Her kan du teste, om jeres nuværende firmabil-leasing kan gøres bedre, billigere og mere effektivt.

Tag et FleetCheck på 1 min