Top 10 firmabiler i første halvår af 2018

Udgivet: 2. juli 2018

I første halvdel af 2018 har Mercedes-Benz C-klasse fastholdt førstepladsen fra 2017. Men der er både nye og eksisterende bilmodeller som gerne vil overtage denne plads. F.eks. har Audi A4 længe været uden for listen, men den er nu tilbage på en 5. plads for de første 6 måneder af 2018. Det bliver spændende at se, om modellen kan fortsætte op i top 3. Derudover er Skoda Octavia ny model på listen, hvor Toyota RAV4 og BMW 4-serie ikke længere er at finde blandt de 10 mest populære firmabiler. I (parentes) kan du se placeringen i 1. kvartal 2018.


1 - Mercedes-Benz C-klasse (1)

Beskrivelse: Siden 2. kvartal 2017 har Mercedes-Benz C-klasse været den mest populære firmabil hos Autolease. I juli måned præsenteres den faceliftede C-klasse, som byder på mere nyt udstyr - dog er prisen samtidig hævet i forhold til den forrige model. Hvorvidt denne stigning har indflydelse på populariteten af C-klassen må tiden vise. Afstanden til VW Passat og Opel Insignia er snævret ind, så det bliver spændende at se, om én af de to kan vælte C-klasse af pinden som den mest populære firmabil.

Mest populære udstyr: 
- Active Distance Assist DISTRONIC (Adaptiv fartpilot) (fabriksmonteret)
- Svingbart anhængertræk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på den faceliftet Mercedes C220d T aut. Business her


2 - Volkswagen Passat (2)

Beskrivelse: 2016’s mest populære firmabil. 2017’s næstmest populære firmabil. VW Passat har været i top 3 hvert kvartal de sidste 2 ½ år. I første halvår af 2018 er det ikke anderledes. VW Passat ’Premium’ har eksisteret i knap halvandet år, og pakken tiltaler stadig firmabilsbrugeren som ønsker en stor, velfungerende og veludstyret firmabil. Udover den velkendte ’Premium pakke’ til Comfortline og Highline har Volkswagen også smidt Navigation og DAB+ i bilen som standard udstyr. Bilen er derfor næsten komplet, hvilket vi også ser, når vi kigger på det mest populære ekstraudstyr.

Mest populære udstyr: 
- Blank tagræling (fabriksmonteret)
- DK LED Pakke (fabriksmonteret)
- Aftageligt træk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på VW Passat Variant 150hk Comfortline Premium DSG her


3 - Opel Insignia (3)

Beskrivelse: Opel Insignia har for alvor bidt sig fast i toppen af firmabilsmarkedet. Opel Insignia er en direkte konkurrent til VW Passat, og tilbuddet ligner da også meget hinanden. Begge biler er store, har et meget højt standardudstyrsniveau i businessmodellerne og er meget velkørende. Opel har netop hævet prisen på Opel Insignia og samtidig tilføjet Matrix LED lygter og sportssæder til standardudstyrslisten. Det bliver spændende at se, om det har betydning for dens placering på denne liste.

Mest populære udstyr: 
- OPC Line eksteriør sportspakke (fabriksmonteret)
- El-betjent bagklap (fabriksmonteret)
- Anhængertræk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på Opel Insignia ST 170 aut. Dynamic Best Line her


4 - Volkswagen Touran (6)

Beskrivelse: Volkswagen Touran er stadig top 10's eneste MPV og denne 7 personers familiebil har meget lidt konkurrence fra tilsvarende biler. Har du som firmabilsbruger behov for en høj bil, med mulighed for 7 sæder og en fornuftig beskatning, er VW Touran det oplagte valg. På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at der er et reelt alternativ, der kan vælte VW Touran af pinden som den mest populære MPV firmabil.

Mest populære udstyr: 
- DK Navigationspakke (fabriksmonteret)
- DK Pakke (fabriksmonteret)
- DK Komfortpakke 2 (fabriksmonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på VW Touran 150hk Comfortline DSG her


5 – Audi A4 (ny)

Beskrivelse: Audi A4 var tidligere den mest populære firmabil, men de seneste år har den haft det svært i konkurrencen med især Mercedes C-klasse og BMW 3-serie. I starten af 2018 lancerede Audi en kampagne på netop Audi A4 og dét har sparket gang i bestillingerne. Beskatningspriserne blev væsentligt sænket samtidig med at businesspakke og læderinteriør blev standard. Businessudgaven findes i benzin og diesel. Begge varianter har 190hk og S-tronic gearkasse standard. Derudover kan du vælge mellem Basis eller Sport, hvor Sport-udstyrsvarianten er den mest populære model.

Mest populære udstyr: 
- Alcantara læder (fabriksmonteret)
- Svingbart træk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på Audi A4 Avant Sport Business Edition 2.0 TDI 190 hk S tronic her


6 - Ford Mondeo (9)

Beskrivelse: Ford Mondeo kæmper om den store mellemklasse med især VW Passat og Opel Insignia. I 1. kvartal var førnævnte væsentligt foran, men i 2. kvartal har Ford Mondeo fået ekstra fart på, og er rykket op på top 10 listen. Udstyrspakken er, ligesom på de to primære konkurrenter, meget omfattende og inkluderer langt det meste udstyr der skal være i en moderne firmabil. Derudover er beskatningsværdien en smule lavere end henholdsvis Opel Insignia og VW Passat.

Mest populære udstyr: 
- Ford Dynamic LED-forlygter (fabriksmonteret)
- Svingbart træk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på Ford Mondeo 180hk aut. Titanium St.car her


7 – Skoda Octavia (ny)

Beskrivelse: Skoda Octavia er ny på top 10 listen. Generelt har listen været præget af biler med en beskatningsværdi på 300.000 og opefter, men det ændrer Skoda Octavia på. Den mest populære model er Skoda Octavia 1.6 TDI Style Business DSG Combi der med en beskatningsværdi på omkring 260.000 kr. ligger væsentlig under gennemsnittet på top 10. Navigation, LED lygter og meget andet er standard.

Mest populære udstyr: 
- Dynamisk fartpilot med udvidet fodgængerbeskyttelse (fabriksmonteret)
- El-bagklap (fabriksmonteret)
- Aftageligt anhængertræk

Se leasingpriser og beskatningsværdi på Skoda Octavia 1.6 TDI DSG Style Business Combi her


8 - Volkswagen Tiguan (5)

Beskrivelse: Volkswagen Tiguan er igen den eneste SUV på top 10 listen. En af årsagerne til dette er formentlig, at SUV markedet boomer i Europa. Netop derfor er der meget lang leveringstid på de fleste nye modeller, og dem der kommer til Danmark, er ikke særlig attraktivt prissat i forhold til de mere traditionelle firmabiler som også er repræsenteret på denne top 10 liste. VW Tiguan udmærker sig især ved at være meget velkørende på trods af bilens højde, og så har den et højt standardudstyrsniveau. Derudover kan den leveres inden for en rimelig tidshorisont. VW introducerede for nyligt en PLUS kampagne til Comfortline og Highline i kombination med 150HK diesel, DSG og enten forhjulstræk eller firhjulstræk. PLUS indeholder Navigation, DAB+, Sidespejle med el-klapfunktion og Nøglefri betjening inkl. el-bagklap udover standardudstyret.

Mest populære udstyr: 
- App Connect (fabriksmonteret)
- DK Pakke (fabriksmonteret)
- Svingbart anhængertræk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på VW Tiguan 150hk Comfortline PLUS DSG her


9 - Mercedes-Benz E-klasse (8)

Beskrivelse: Mercedes-Benz E-klasse var 2017’s 3. mest valgte firmabil, men i første halvdel af 2018 er den faldet væsentlig tilbage i forhold til de lidt billigere firmabiler. Dog er den stadig den mest populære model, hvis vi kigger på dens primære konkurrenter: BMW 5-serie, Audi A6, Volvo V90 og Jaguar XF. I juli måned bliver det muligt at bestille de første nye Audi A6. En helt ny model som med konkurrencedygtige priser nok skal sætte Mercedes E-klasse under pres. Men indtil da, er bilen stadig at finde på vores top 10 liste.

Mest populære udstyr: 
- Premium-pakke (fabriksmonteret)
- Førerassistentpakke (fabriksmonteret)
- Svingbart anhængertræk (eftermonteret)

Se leasingpriser og beskatningsværdi på Mercedes E220d T aut. Business her


10 – BMW 5-serie (4)

Beskrivelse: BMW 5-serie var i 1. kvartal en af de mest populære modeller, men for hele 1. halvår lander den kun på en 10. plads. Sammen med Mercedes E-klasse er de begge faldet tilbage på listen til fordel for de billigere firmabiler, hvor en hård konkurrence giver firmabilsbrugerne rigtig meget bil og udstyr for pengene. BMW har netop inkluderet navigation i standardpakken på businessvarianten. Om dette kan være med til at overhale Mercedes E-klassen igen, må de kommende måneder vise.

Mest populære udstyr: 
- Aktiv fartpilot med Stop & Go-funktion
- Elektrisk svingbart anhængertræk

Se leasingpriser og beskatningsværdi på BMW 520d Connected Touring Aut. her