Skal du have firmabilen med på sommerferie?

Udgivet: 26. maj 2021

Læs med her og vær godt forberedt til sommerferien i firmabilen. Hvis cyklen skal med bagpå bilen, skal du for eksempel bruge en ekstra nummerplade til din cykelholder. Hvis du tænker på at køre bilen en tur til udlandet, er det vigtigt at have styr på registreringsattesten og hvem du skal kontakte, hvis uheldet skulle være ude. Sidst er der et par ting, du selv kan klare hjemme i indkørslen, så du får det bedste ud af sommerferien med firmabilen.

 

Få det formelle på plads

1) Registreringsattesten. Den skal altid være med i bilen. Du kan få registreringsattesten hos biladministratoren på din arbejdsplads.

2) Det grønne kort. Hvis turen går uden for EU’s grænser skal du printe det grønne kort og lægge det i bilen. Det grønne kort viser at din bil har den lovpligtige ansvarsforsikring. Hvis du har forsikring gennem Autolease (Tryg) kan du printe kortet her. Bestil det i god tid, der er op til to ugers leveringstid. Hvis din arbejdsgiver har forsikret firmabilerne hos andet forsikringsselskab, kan du typisk bestille det på forsikringsselskabets hjemmeside.

3) Den røde nummerplade. Hvis du skal have cyklen med på sommerferie, skal du huske at påfører den røde nummerplade - også kaldet den tredje nummerplade. Den skal monteres direkte på cykelholderen eller på en lygtebom, som monteres på den bagerste cykel. Hvis du ikke allerede har en tredje nummerplade til din bil, skal du til at bestille nu. Der kan nemlig være op til tre ugers leveringstid. Du kan bestille den ved at skrive til dmr@autolease.dk. Husk at oplyse dit registreringsnummer i mailen. Den koster kr. 400, - som vil blive faktureret til din arbejdsplads.

4) Download Autolease appen. Så har du altid Autolease Assistance ved hånden hvis uheldet skulle være ude. De kan også kontaktes på 7023 1050. Her kan du eksempelvis få hjælp hvis du har driftsstop, løbet tør for brændstof, punkteret, eller hvis du har låst dig ude af bilen. NB! Det er ikke alle leasingaftaler, der har Autolease assistance tilknyttet. Hvis din virksomhed ikke har Autolease assistance anbefaler vi, at du tjekker op på hvem du kan hente hjælp hos, hvis uheldet skulle være ude.

 

Gør selv din firmabil klar til bilferien

Foruden de lovpligtige punkter, er der også ting du selv kan gøre, for at blive godt kørende på sommerferie. Husk sommerdæk, rengør bilen og kontroller sprinklervæske og olie.

1) Har du de rigtige dæk på? Det er vigtigt at have de rigtige dæk på bilen, så du opnår den største køreglæde på farten og kan bremse, når det virkelig gælder. Har du dæk med i din leasingaftale og har du ikke allerede nu sommerdæk på din firmabil, så kan du bestille hjulskifte her.

2) Er bilen klar indvendig og udvendig? En ren start er også en god start på bilferien! Find mild sæbe, en blød børste, en tør klud og en haveslange frem, så er bilen hurtigt fin. Stå gerne i skyggen, så solen ikke tørrer bilen for hurtigt og giver kalkpletter. En støvsuger og en blød klud hjælper dig godt på vej indvendigt i bilen.
Hvis du er mere til en tur på tankstationen, kan du benytte dit Circle K, Shell eller Q8 kort til betaling.

3) Og hvad med det under motorhjelmen? Det er vigtigt altid at have et klart udsyn ud af bilens for- og bagruder. Tjek derfor om der er sprinklervæske på bilen. Når du er i gang, og har motorrummet åbent, kan du med fordel tjekke bilens oliestand. Her er det vigtigt, at bilen har holdt stille i nogle minutter inden. Du skal bruge et stykke køkkenrulle eller lignende inden du går i gang. Du kan hente hjælp i instruktionsbogen, hvis du er i tvivl.


Rigtig god tur i sommerlandet.