Nye retningslinjer grundet genberegning

Udgivet: 15. september 2020

Hvorfor leveres nye biler ikke længere den første i måneden? Lige netop det spørgsmål har vi fået mange gange på det seneste. Svaret skal findes i regelsættet omkring genberegning, som blev indført d. 1. februar 2020.Genberegning efter senest fire måneder

Det nye regelsæt foreskriver, at alle indregistrerede personbiler skal have genberegnet registreringsafgiften senest fire måneder efter første indregistreringsdato. Indregistreres bilen derfor den første i måneden, vil genberegningen skulle foretages senest sidste dag i måneden fire måneder senere.

Eksempel

Indregistreres bilen d. 1. januar, vil den skulle genberegnes senest d. 30. april
Indregistreres bilen d. 3. januar, vil den skulle genberegnes senest d. 2. maj

En evt. ændring i beskatningsgrundlaget grundet genberegning træder i kraft øjeblikkeligt, så for bilen der genberegnes d. 30. april, vil ændringen træde i kraft fra og med april måned. Bilen får således tre måneder med oprindelig beskatning.

På bilen, der er indregistreret den 3. januar, og derfor først genberegnes d. 2. maj, vil et evt. nyt beskatningsgrundlag ligeledes først være gældende fra maj måned og frem. Bilen får således fire måneder med oprindelig beskatning.

Da det må forventes, at langt størstedelen af de biler vi genberegner kommer ud med et højere skattegrundlag end det oprindelige, har vi besluttet at skubbe levering af personbiler til tidligst den tredje i måneden. Dette er for at sikre bilbrugerne længst tid med oprindelig beskatning.