Nu vender alle børnene tilbage til Julemærkehjemmene

Udgivet: 19. maj 2020

Autolease støtter hvert år Julemærkehjemmene, og vi følger derfor interesseret med i, hvordan det står til hos dem – især i denne COVID-19-periode, der har resulteret i, at Julemærkehjemmene har været nødsaget til at lukke ned og sende børnene hjem til deres familier. I de sidste par uger har de gradvist åbnet mere op, hvor børnene op til 5. klasse kunne vende tilbage. Nu er det de ældste børns tur.De ældste skolebørn kan komme tilbage til Julemærkehjemmene efter COVID-19-lockdown. De har dog langt fra været glemt, selvom de har været hjemme siden marts, og selvom de yngste børn begyndte at vende tilbage til Julemærkehjemmene for nogle uger siden, blev der igangsat initiativer, for fortsat at være der for de ældste børn, som stadig skulle være hjemme.

 

Løbende dialog med personale og kammerater

Julemærkehjemmene har haft opsat digitale fællesmøder, så børnene har kunne bibeholde fællesskabet, og pædagogerne har på den måde kunne tale med børnene om udfordringerne ved at være hjemme. Derudover har der været 1-1-opfølgning med børnene 1-2 gange om ugen, alt efter hvor meget behov det enkelte barn eller familierne har.

 

Trygt miljø på de sociale medier

Hvert Julemærkehjem har oprettet en lukket Facebookgruppe, hvor børn, forældre og pædagoger kan udveksle idéer og dele udfordringer fra hverdagen derhjemme. Derudover har enkelte Julemærkehjem haft live-sessions på både Facebook og Instagram, hvor børnene har haft mulighed for at deltage i motion, dans og konflikthåndtering. 

På den måde har Julemærkehjemmene skabt et trygt og interaktivt miljø på de sociale medier, hvor børnene har kunne være der for hinanden.

 

Ny virkelighed på Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene tilstræber sig på at opretholde en så normal hverdag som muligt, men som led i landets genåbningsplaner skal børnene nu arbejde i mindre grupper end normalt og fokusere mere på rengøring. Børnene kan ikke være med i køkkenet, som de plejer. Derfor foregår madlavning individuelt for det enkelte barn. De nye retningslinjer betyder også, at børnene ikke kan bo mere end to sammen på et værelse, og de skal så vidt muligt bo med den samme værelseskammerat og ikke besøge hinandens værelser.
 

Det er en anderledes hverdag på Julemærkehjemmene, når der nu skal holdes afstand til hinanden. Vi er stolte over de initiativer, som Julemærkehjemmene er kommet op med for fortsat at imødekomme de behov, Julemærkebørnene har.