L 129 – Den nye registreringsafgift

Udgivet: 26. maj 2021

Læs med og bliv skarp på hvad der sker med beskatningsgrundlaget på din bilflåde. De nye beskatningsregler gælder både eksisterende og nye biler.

Beskatningen af firmabiler ændrer sig over de kommende år og i 2025 er den nye registreringsafgift fuldt indfaset. Procentsatserne for beskatningsgrundlaget ændrer sig, miljøtillægget stiger og beskatningsreglerne for arbejdsgiverbetalt ladestander ændres.

Gældende fra den 1/7 beskattes de første kr. 300.000, - af bilens værdi med 24,5%, mens værdien over kr. 300.000, - beskattes med 20,5%. Det betyder at biler, der i dag har et beskatningsgrundlag på over kr. 600.000, - stiger, mens biler der i dag har et beskatningsgrundlag under kr. 600.000, - falder.

Miljøtillægget stiger løbende indtil 2025 til at udgøre 700% af den grønne ejerafgift. Den første stigning træder i kraft den 1/7-2021. Her stiger miljøtillægget fra 150% af grøn ejerafgift til 250% af grøn ejerafgift. Din virksomheds eksisterende bilbrugere vil derfor opleve en mindre stigning i beskatningen af deres firmabil.

Sidst ændres forholdene omhandlende arbejdsgiverbetalt ladestander inkl. installation. Den er nu fritaget for beskatning samtidig med at medarbejderen skattefrit kan overtage ladestanderen, hvis der ikke længere stilles fri bil til rådighed. Sidstnævnte gælder dog kun såfremt, bilbruger har været beskattet af fri elbil eller plug-in hybrid i minimum 6 måneder efter 1/7-2021.

Næste justering af beskatningsgrundlaget sker 1/1-2022. Nedenfor kan du se den fulde indfasning af justering af beskatningen af fri bil.

Alt afhængig af din løsning med Autolease, vil du enten modtage en rapport fra os med de nye beskatningsværdier ellers har du mulighed for selv at trække data med de nye beskatningsværdier i Mit Autolease. De ligger klar i midten af juni måned.

Du kan læse mere om den nye registreringsafgift på Folketingets hjemmeside.