Klar til kør-selv-ferie – også i elbil

Udgivet: 10. juni 2020

Fortsatte rejserestriktioner har resulteret i, at mange danskere i år har skiftet sommerferien sydpå ud med en kør-selv-ferie i Danmark eller vores nabolande. Skal du have cykler bagpå bilen, så læs vores retningslinjer herfor. Er du en af dem, der første gang skal på bilferie i din elbil, så kommer her et par gode råd.Planlæg din rute inden afgang

Skal du på bilferie i din elbil, kan lidt ekstra planlægning hjemmefra vise sig at være godt givet ud. Flere hoteller er begyndt at tilbyde opladning til elbiler, hvilket vil sige at man ligesom derhjemme vil stå op til en fuldt opladt bil hver morgen. I mange tilfælde vil det betyde, at ladepauser fremme på destinationen helt kan undgås.

Indberegn pauser til opladning

Der er ingen tvivl om at lynladerne er de mest optimale at benytte til ladestop, når man skal køre de lange stræk i en elbil. En lynlader er dog kun lyn-effektiv fra batteriet er tomt og op til ca. 80 %. Derfor kan frokostpausen, hvor man ofte alligevel holder stille en time eller mere, sagtens planlægges på et sted med 50kW ladere, da effekten efter en time vil være tæt på den samme.

Vi anbefaler, at man downloader appen Shell Recharge, som giver et overblik over alle ladepunkter i hele Europa.

Bemærk: Tesla Model 3 har ikke gratis strøm via Tesla Superchargers. Oplades en Tesla Model 3 via en Tesla Supercharger enten i Danmark eller i udlandet, trækkes udgiften på det kreditkort, som er tilknyttet bilens Tesla-account.

Medbring flere forskellige ladestik

Type-2 kablet er en Europæisk standard, så dette stik kan oplade bilen uanset, hvor du kører hen i Europa. Til nødladeren (10A) er det til gengæld en god idé at have en adapter med som passer til det pågældende land. Bemærk, at mange elektriske biler kun kan oplade fra en kontakt med jordforbindelse.

Cyklen med på sommerferie

Den bageste nummerplade på bilen skal altid være synlig, så hvis du overvejer at sætte din cykel bagpå bilen SKAL du have “den tredje nummerplade” monteret på cykelholderen eller på en lygtebom, som monteres på den bagerste cykel.

Står du og skal have cykler med i sommerhus i sommerferien, så er det ved at være nu du skal bestille en tredje nummerplade, da leveringstiden er op til fire uger.

Læs mere om, hvordan du bestiller din tredje nummerplade her.

Skal du køre i din bil til udlandet, er der nogle flere ting du skal have styr på, og dette har vi også en guide for. Den kan du finde her.