Hvornår er du sidst blevet opdateret omkring sikkerhed i trafikken?

Udgivet: 11. november 2019

FDM og Sikker Trafik har en fælles mission om at forhindre ulykker i trafikken. Det støtter Autolease selvfølgelig op om, og derfor inviterede vi en række kunder med til køreteknisk arrangement på Jyllandsringen, afholdt af FDM og Sikker Trafik. Temaet for dagen var uopmærksomhed i trafikken. Derfor gjorde FDM’s eksperter os klogere på sikkerhedssystemerne i bilerne, instruktører guidede alle igennem øvelser på banen, og adfærdsekspert Imran Rashid leverede et tankevækkende oplæg om mobiltelefonernes betydning for trafikken.En hel dag med køreteknik

Kundearrangementet på Jyllandsringen indeholdte en række oplæg om bl.a. køreteknik, sikkerhedsteknik og sikkerhedssystemer, og til sidst skulle alle ud på banen og teste deres egne køretekniske evner. Da dagen var omme, havde alle opnået et større kendskab til den nyeste teknologi i bilerne, samt hvordan teknologien anvendes i dagligdagen. Derudover fik de information om mobiltelefonernes betydning i trafikken – alt sammen information, som de efterfølgende kan formidle videre i virksomheden for at øge sikkerheden blandt firmabilsbrugerne. Der var stor begejstring for arrangementet fra vores kunder, og vi har efterfølgende talt med Michael Rohlff, HR direktør fra Pandora, som udtaler:

”Det var en rigtig spændende dag. Selvom jeg har været på køreteknisk kursus før, blev jeg stadig klogere på nogle ting og mindet om faren ved at være uopmærksom i trafikken.”

På banerne skulle alle afprøve katastrofebremsning, bremse- og undvigeøvelser på almindelig vej og glatvej, mærke hastighedens betydning i glat kurve samt lave en reaktionsøvelse, der viser, hvordan et øjebliks uopmærksomhed har afgørende betydning i trafikken.

Der blev i løbet af dagen også sat fokus på at køre miljørigtigt, og hvilke små ting i hverdagen, der gør forskellen, såsom at køre i højst muligt gear, undgå hårde opbremsninger, undgå at koble ud, og meget mere. Det fik også sat tanker i gang hos Michael:

”Der blev sat emner på dagsordenen, som man måske ikke lige tænker over i hverdagen, såsom at huske at sætte sit gear på eco-mode, når man kører på glatte underlag.”

Undgå brug af telefon i trafikken

Imran Rashid holdt et oplæg om trafikkens aktuelle og fremtidige udfordringer i en digital tid, hvor blandt andet smartphones spiller en stadig større rolle i forhold til trafikanternes færden. Her blev vi alle klogere på, hvad man kan gøre for at slippe af med sin digitale afhængighed.

”Jeg syntes især oplægget med Imran Rashid var rigtig spændende og relevant. Han satte fokus på faren ved telefonerne i trafikken, og han gjorde det på en spændende måde.

Efter sådan en dag med køreteknik og oplæg om sikkerhed i trafikken, er der ingen tvivl om vigtigheden i, at din adfærd i trafikken og kendskab til din bil kan være med til at forhindre færdselsulykker. Et godt sted at starte er så simpelt som at holde fokus på vejen.