Hvordan ser fremtiden ud for grøn transport?

Udgivet: 3. april 2019


Hvordan ser udviklingen ud inden for den grønne omstilling? Transportbranchen var samlet til Transport 2019 – en transportkonference og udstilling i Herning, og Autolease var til stede for at høre om det nyeste inden for grøn transport.

Transport 2019 satte fokus på bæredygtige drivmidler med både konferencen og udstillingen Grøn Transport. På konferencen fik vi et overblik over både aktuelle muligheder, og hvad fremtiden byder på inden for udviklingen af grønne drivmidler, infrastruktur og køretøjer. Det var primært inden for kollektiv trafik, affaldskørsel og citydistribuering.

En masse spændende indlæg om grøn transport

Vi hørte en række indlæg fra både folketingets politikere, kommuner, private transportører og energiselskaber, der alle står over for vanskelige beslutninger, når de skal investere i køretøjer og energiinfrastruktur.

Her kommer hovedpunkterne, som vi tog med os fra konferencen:

  • Der er et ønske til politikerne om, at de får mere fokus på den tunge transport og får sat nogle ambitiøse men realistiske mål for den grønne omstilling
  • Man er nødt til at kigge mere på den kollektive trafik i nogle større, sammenhængende, kollektive trafiksystemer end man gør i dag. Derudover skal man have fokus på at samarbejde omkring udviklingen af den kollektive trafik, være klar til at investere flere penge i projektet samt strikke sin lovgivning sammen, så den passer til den grønne omstilling
  • Vi skal arbejde for at blive fossilfri sammen og sætte et fælles mål. Dertil skal man omstille den del af den tunge transport, hvor løsningerne fungerer samt sørge for beskatningsmæssig ligestilling af transportformerne

Der blev generelt diskuteret meget på transportniveau, men man burde måske få finansministeren inddraget, da dette emne i høj grad også handler om afgifter.

Det miljøvenlige valg

Hos Autolease har vi gjort det nemt at vælge miljørigtige biler. Med vores ’Green Edition’ er det nemt for vores kunder at finde ”det grønne valg”. Derudover arbejder vi løbende på flere tiltag, som gør det grønne valg nemmere for vores kunder. Vores første store tiltag i 2019 er vores samarbejde med Two Wheel Company, så vi nu også tilbyder el-cykler.

Har du ambitioner og strategier i relation til udarbejdelse af den grønne omstilling, kan du altid tage Autolease med på råd.