Er din bil vinterklar?

Udgivet: 17. december 2020

Den første frost har allerede ramt os, så det er på høje tid at sikre sig, at bilen er klar til vinteren. Vi har spurgt vores Remarketing Manager, Anders Kaae, om hvordan man sikrer sig at bilen er klar til vinter. Her kommer hans gode råd.Skift til vinterdæk

Sørg for at få skiftet til vinterdæk INDEN sneen og nattefrosten for alvor er over os.

Påfyld sprinklervæske, og om nødvendigt få skiftet viskerblade

Man kan have en tendens til at vænne sig til striber på ruden og uklart udsyn. Et godt og klart udsyn igennem forruden er ikke bare rart – det er også langt mere sikkert!

Anskaf dig en isskraber 

Har du ikke en isskraber i bilen, kan du skrive til os - så sender vi en din vej.

Tjek for stenslag

Næste gang du får bilen vasket bør du bruge et minut på at kigge på den bagefter. Se efter om der er kommet stenslag, som har slået hul i lakken. Hullerne vil typisk være placeret på motorhjelmen eller lige over forruden. Du kan kende det på, at lakken er slået af, så der er frit udsyn til stålet. En væsentlig ting, som ikke er godt for din bil er saltet sjap om vinteren, der kan komme i kontakt med stålet. På næsten alle tankstationer kan du købe en ”lakstift” i bilens farve, og når stenslaget er tørret, kan du duppe hullet til med lakstiften. På den måde vil bilen holde sig pæn i mange år.

Skift til gummimåtter

Med gummimåtter i bilen har du styr på, hvor der kommer vand, mudder, sjap og sne, og det tager ikke mange sekunder at rengøre gulvet i kabinen.    

Køb silikonespray

Kender du det, at du kommer ud til din bil en råkold vintermorgen, hvor bilen er frosset til, og det stort set er umuligt at åbne dørene? Silikonespray kan købes på enhver tankstation, og så er problemet løst. Silikone sprayes på gummilisterne, der sidder hele vejen rundt på døren.

Hvis uheldet er ude er det godt med følgende i bilen:

- Skovl
- Snekæder
- Handsker
- Lygte
- Slæbetov