Er din bil klar til skiferien

Udgivet: 17. januar 2018

 

Er din bil klar til skiferien?

Vinterferien nærmer sig, og for mange betyder det ”kør selv ferie” på skiferie.

Der kan dog være langt til de sneklædte pister, hvis bilen ikke har det rigtige udstyr. Særligt vinterdæk og snekæder kommer man ikke udenom. Læs i dette blogindlæg hvilke regler der er i de europæiske lande. Det er vigtigt, at du hjemmefra kontrollerer om dine vinterdæk lever op til lovkravene, for de lande skiferien går igennem.

Selv de bedste vinterdæk kan dog komme til kort på det sidste stykke op til hotellet i skiområdet, hvorfor det derfor er vigtigt man altid har snekæder med i bilen, og at man har prøvet at monterer dem inden ferien starter. Når der er behov for snekæder, har man ikke lyst til at være udenfor alt for længe.

Går skiferien f.eks. til Østrig eller Schweiz, eller skal I køre igennem disse lande, skal man huske at købe et motorvejsmærke/vignette, som giver tilladelse til at køre på motorvejene. I denne artikel kan du læse hvilke ting man skal huske på bilferien.

Og til sidst, når bilferien går til udlandet, er det en god ide at medbringe bilens originale registreringsattest samt det røde forsikringskort, som dækker hvis uheldet er ude, og SOS skal hjælpe dig.