De mest populære biler i de første 10 måneder af 2017

Udgivet: 6. november 2017

I årets første 10 måneder har få bilmodeller gjort sig ekstra bemærket med gode priser, attraktivt design og en ordentlig udstyrspakke. Men hvilke bilmodeller er egentlig de mest populære indtil videre i 2017?

 

Sådan ser de mest populære ud:

Det traditionelle firmabilssegment

Her sidder VW Passat fortsat på tronen som den mest populære model. VW’s flådekampagne "Premium" tiltrækker mange firmabilsbrugere, som ønsker en veludstyret og stor st.car. På 2.-pladsen ligger Ford Mondeo, men kampen om 1.-pladsen er tættere, end den har været i lang tid, så det bliver spændende at se, hvordan året ender. På en 3.-plads ligger Opel Insignia, som først rigtig kom i gang i sommer, hvor den helt nye model blev lanceret. Opel Insignia har især vundet på deres store udstyrspakke, rummelige kabine og attraktive beskatningsgrundlag.

                     

Den lille premium-klasse

I den lille premium-klasse er Mercedes C-klasse den mest populære bil. Især C220d T business Plus har været en populær model for firmabilsbrugere. Faktisk er denne model den mest bestilte bil i årets første 10 måneder, hvis vi kigger på tværs af segmenterne. BMW 3-serie kommer ind på 2.-pladsen, men dog et stykke fra C-klassen. På 3.-pladsen finder vi Audi A4, som stadig har det svært i konkurrencen med C-klassen og 3-serien. Dog er Audi A4 den nyeste model af de tre, og det giver den en fordel ift. kvalitetsfornemmelse og køreoplevelse. Spændende at se, om det betyder, at de kan komme op og true BMW 3-seriens 2.-plads.

                     

Den store premium-klasse

Også i den store premium-klasse sidder Mercedes på tronen. Her er det Mercedes E-klassen, som er den mest populære model. På 2.-pladsen ligger den nye BMW 5-serie, som blev lanceret omkring årsskiftet. BMW 5-serien har traditionelt ikke været eftertragtet som firmabil, men den nye model har en kombination af attraktiv beskatningsværdi og en god udstyrspakke, hvilket har gjort den til et populært valg. På en delt 3.-plads har vi Audi A6 og Volvo V90. Audi A6 er efterhånden en ældre model, men meget udstyr og mulighed for 6 cylindre trækker op. Omvendt er Volvo V90 en ny model for Volvo, som er kommet rigtig godt fra land i et meget konkurrencepræget segment. Det trækker op til en gyser mellem de to modeller.     
        

Dem med syv sæder - MPV

Hvis vi kigger på MPV-segmentet, er der to spillere, som dominerer markedet. På 1.-pladsen har vi VW Touran, som efterhånden en del år har været den klare vinder, når firmabilsbrugere har valgt bil med syv sæder. På 2.-pladsen kommer Ford S-Max, der er en smule større, men derfor også en smule dyrere. Den tidligere så populære Citroen Grand C4 Picasso er langt nede på listen i år.

                     

SUV'erne

SUV-markedet i 2017 har været præget af få valgmuligheder. VW Tiguan er den klart mest populære bil, hvis man som firmabilsbruger gerne vil sidde højt, men ikke har brug for 7 sæder. På de efterfølgende pladser har vi Mercedes GLC og Volvo XC60. De to sidstnævnte befinder sig i premium-segmentet og kan derfor ikke direkte sammenlignes med VW Tiguan. I 2018 forventer vi et noget bredere SUV-segment, og konkurrencen vil derfor skærpes betragteligt. Det er i øvrigt et segment, der tiltrækker flere og flere firmabilsbrugere.