Biltest: Toyota Yaris Hybrid

Udgivet: 20. juni 2018

Når miljøet står højt på listen

Miljøpolitikken spiller en stadig større rolle i det moderne erhvervsliv. Flere virksomheder har derfor set ideen i at indsætte hybridbiler i flåden, fordi det giver mulighed for at have en grøn profil uden at sætte anvendeligheden over styr. Hos Autolease har vi før haft fingrene i Toyota RAV4 Hybrid. Denne gang tester vi den lille 5-dørs hatchback; Toyota Yaris Hybrid.

Se leasingydelse på Toyota Yaris H2 Hybrid her

Se leasingydelse på Toyota Yaris VAN H2 Hybrid her 

 

Den miljørigtige puljebil

Størrelsesmæssigt ligger Toyota Yaris i samme klasse som Ford Fiesta og Opel Corsa, så der er ikke ligefrem tale om en klassisk firmabil. Derimod er Toyota Yaris ideel som puljebil som alternativ til en mindre varebil eller en mindre diesel bil.

 

Over 30 kilometer på literen

Toyota Yaris Hybrid har en nyudviklet 1.5 benzinmotor og en elmotor. Det er en yderst effektiv kombination, der yder 100 hk og præsterer et gennemsnitligt brændstofforbrug på 30,3 km/l og en CO2 udledning på kun 75 g/km. De tal vil pynte på de fleste virksomheders grønne bundlinje.

 

Gennemprøvet teknologi

Toyota har satset benhårdt på hybridteknologien, siden de for mere end 20 år siden introducerede deres første hybridbil – Toyota Prius. Siden da er teknologien blevet videreudviklet, forfinet og gennemtestet på en række af Toyotas modeller – ikke mindst på deres high-end mærke – Lexus. I dag tilbyder Toyota hybridteknologi på de fleste af deres modeller.

 

Højt udstyrsniveau

Toyota er kendt for et højt udstyrsniveau. Og Toyota Yaris Hybrid er ingen undtagelse. Yaris hybrid tilbydes i 3 udstyrsvarianter, hvor H2 varianten er den der giver mest ”value for money”. På listen over standardudstyr i denne version finder du både automatgear, bakkamera, fartpilot, 2-zone klimaanlæg mm.

 

Konklusion

Når man lige har vænnet sig til den trinløse CVT gearkasses meget glidende kørestil, er vores vurdering at Toyota Yaris Hybrid, er en særdeles velkørende bil. H2 modellens udstyrsniveau ligger over middel og bilen har, på trods af sin beskedne størrelse, fornuftig plads i både kabine og bagagerum. I vores øjne opfylder Toyota Yaris Hybrid alle krav til en moderne og miljørigtig puljebil.